Let’s move together – november 27-én ezzel a mottóval került első alkalommal megrendezésre a University Sports Festival Budapest az Eötvös Loránd Tudományegyetem, az Erasmus Student Network ELTE, valamint a Budapesti Egyetemi Atlétikai Club rendezésében. 14

Nagyszerű teljesítményt nyújtva bronzérmet nyert az idei judo masters világbajnokságon Horváth Tamás, a TE Küzdősportok Tanszékének mesteroktatója. A Floridában megrendezett viadalon a 45-50 évesek korcsoportjában, a 90-100 kilogrammosok súlycsoportjában

A Magyar Egyetemi–Főiskolai Sportszövetség (MEFS) november 24-én rendezte meg az Év Egyetemi Sportolója hagyományos díjátadó ünnepséget. Az esztendő legeredményesebb egyetemista sportolóinak járó plakettet azok az egyetemi, főiskolai sportolók vehetik át,

Hétfőn ünnepélyes keretek között egyetemünk Hepp Ferenc termében bemutatták a 2017-es budapesti vizes világbajnokság kabaláit. A Tatai Tibor által megálmodott figurák Water Willy és Water Lilly névre hallgatnak.

Szűk két hét után a TFSE női röplabda csapata ismét hazai pályán játszik, most az UTE ellen. Ha nem nyerünk, nem lesz semmi a karácsonyfa alatt, ezért kiemelten fontos, hogy aki csak teheti, eljöjjön szurkolni. Úgy általában is, de leginkább a meccs idejére:

Két nap, csaknem ötven témakör

Immár 46. alkalommal rendezte meg a Testnevelési Egyetem a mozgásbiológiai konferenciát, amelyet ezúttal a tíz éve elhunyt Rigler Endre professzor emlékének szentelt.

Noha a hivatalos visszajelzés még hátravan, bátran kijelenthető: hat Guinness-rekordot is átír a Face Team Akrobatikus Sport Színház.

„Beszéljünk a lényeges dolgokról! Amit tudni kell, ha sportról van szó!”

Szeretettel várjuk Zsiga Gyula BL győztes kézilabda mesteredző, a Váci KSE vezetőedzője, testnevelő tanár előadására!

A Testnevelési Egyetem (TF) 2016-2017. tanévi Tudományos Diák Konferenciája 2016. november 16-án került megrendezésre.

Gunda András búcsúztatója 2016. december 2-án 14 órakor lesz a szegedi Belvárosi Temetõ ravatalozójában, a római katolikus egyház szertartása szerint.

November 19-én az európai alumni szervezet, az ENAM (European Network of American Alumni Associations) "Tudástranszfer és felsőoktatási mobilitás a 21. században" című konferenciáján egyetemi mobilitás témában kerekasztalt vezetett Dr. Kádár Judit, a TE

Érintett szakok:

  • Bsc Rekreációszervezés-egészségfejlesztés II. év nappali
  • Bsc Rekreációszervezés-egészségfejlesztés II. év levelező
  • Osztatlan Tanárképzés II. év
  • BSc Testnevelő-edző pótlók

Időpont: 2016. november 28. – december 2.

A Testnevelési Egyetem, tisztelettel meghívja a Sportszakma 2016 című szakmai konferenciára.

Időpont: 2016. december 1. (csütörtök) 09:30

Helyszín: Testnevelési Egyetem, Főépület, Hepp Ferenc Terem (Budapest XII., Alkotás utca 44.)

Tisztelettel meghívjuk Hamar Pál: A testnevelés tantervelmélete és Hamar Pál (szerkesztő): A mozgás mint személyiségfejlesztő tényező című könyvek bemutatójára.

Időpont: 2016. november 28. – december 02.

Résztvevő szakok:

  • Bsc Sportszervező II. évf. nappali
  • Bsc Sportszervező II. évf. levelező

November 20-án (vasárnap) 15.00-kor a TFSE női röplabda csapata a Fatum - Nyíregyháza gárdáját fogadja. A helyszín a szokásos (D-terem).

Kollégánk, Kovács Ágnes volt a házigazdája a 2016. október 28-30. között megrendezésre került 52-dik Nemzetközi Úszó Hírességek Csarnoka beiktatási ünnepségének a kaliforniai  Santa Clara-ban.

2016. november 3. és 2016. november 6.  között rendezték meg a 3. EHF Strandkézilabda Bajnokok Kupáját (EHF Beach Handball Champions Cup) Gran Canarián.

Szeretettel várjuk a versenyzőket és érdeklődőket az idei Judo MEFOB-ra!

A verseny megnevezése: Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Judo Bajnokság, rendezője: Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség megbízásából az MJSZ.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának döntése értelmében a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat 2017. évi fordulójában a pályázat beadási határidő és az önkormányzati döntési határidő is meghosszabbításra került.

ARCHÍVUM