Ezzel a címmel rendezett konferenciát a Római Magyar Nagykövetség a Római Magyar Akadémián, a Falconieri palotában.

Sítábori tájékoztató a 2017. évi kötelező sítáborokról a nappali és levelező szakok számára.

A sítáborok időpontjai és a turnusok beosztása:

A TFSE női röplabda csapatának igen sűrű a programja: a szerdai mérkőzés után szombaton (október 29-én) már ismét pályára kell lépniük.

A Magyar Sporttudományi Társaság Sportinnovációs Szakbizottsága immár hetedik éve jelenik meg minden évben egy-egy nagyszabású országos szintű innovációs rendezvénnyel. Az idei konferencia különlegessége az volt, hogy a Testnevelési Egyetem adott otthont a

A Hagyományőrző és Kegyeleti Bizottság nevében Nemerkényiné Hidegkuti Krisztina elnök és Ortutayné dr. Léces Melinda tegnap megkoszorúzta a TF hősi halottja, Nagy József síremlékét a Rákospalotai temetőben.

Megjelent a Klebelsberg Kuno Szakkollégium lapja, a TF Mag 2016. októberi száma. A tartalomból:

Munkatársaink Dr. Farkas Judit és Mikolovics Zsuzsa részt vettek a kettős karrierről rendezett bukaresti konferencián múlt héten. Az esemény a Nadia Comaneci Konferencia teremben volt, a Román Ifjúsági és Sport Minisztériumban.

Az olaszországi túra szombati zárása után október 23-án vasárnap célba ért a Testnevelési Egyetem 1956-os teljesítmény emléktúrájának magyarországi szakaszát teljesítő csapata is.

A Testnevelési Egyetem 1956-os teljesítmény emléktúrájának olaszországi szakaszának lezárásaként, a TF zarándokcsapata  október 23-án vasárnap csatlakozott a célállomás, Capestrano 1956-os ünnepi megemlékezéséhez.

Október 20-án, csütörtökön tartottunk megemlékezést a MOM Kulturális Központ Színháztermében az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulóján. Az ünnepségen megjelentek, azon hallgatók is, akik személyesen is átélték az akkori eseményeket.

2016. október 26-án (szerdán) 18.30 órakor a TFSE női röplabda csapata a rájátszás keretében a Jászberényi Röplabda Klub csapatát fogadja a TF D-épületében. A belépés ingyenes, gyertek szurkolni!

Az utolsó, Esztergom – Budapest táv teljesítése után, október 23-án vasárnap délután négy órakor érkezik meg célállomására, a Budai Várkert Bazár kikötőjébe a Testnevelési Egyetem 1956-os teljesítmény emléktúrájának magyarországi szakaszát teljesítő csapata.

Célba értek szombaton a Testnevelési Egyetem 1956-os olaszországi emléktúrájának résztvevői. A túrát egyperces néma felállással kezdték a zarándokok a 2009 -es és a 2016-os Rieti-i és L'Aquila-i földrengés áldozatai tiszteletére.

2016. október 17-én Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos rektor és Dr. Kádár Judit a Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatóságának vezetője látogatást tettek a római Foro Italico egyetemen.

Egyetemünk 1956-os teljesítmény emléktúrájára Ladányi Balázs is meghívást kapott, a korábbi válogatott, kivételes képességű jégkorongozónak azonban az utolsó pillanatban le kellett mondania a szombati részvételt.

Örömmel számolunk be, hogy Prof. Dr. Radák Zsolt a TE Sporttudományi Kutatóközpont egyetemi tanár igazgatója meghívott előadóként, Magyarországról egyedüliként részt vett a 2016. szeptember 23-24-én Varsóban megrendezett The Future of Aging / 10th European

Szerdán reggel Pannonhalmáról útnak indult a Testnevelési Egyetem 1956-os emléktúrájának magyarországi csapata. A zarándokokat dr. Várszegi Asztrik pannonhalmi püspök, főapát áldotta meg.

Elindultak a Testnevelési Egyetem 1956-os teljesítmény emléktúrájának olaszországi résztvevői kedden délelőtt.

2016. október 6-7-én került megrendezésre a 65. Sportszakos Hallgatók Sporttalálkozója Nyíregyházán. A hagyományosan vidéki sporttudományos képzést folytató felsőoktatási intézmények versenyébe néhány éve a TF is becsatlakozott, és idén már teljes

2016. szeptember 20-án a Tüske Csarnokban került megrendezésre az Egyetemi Sport Nemzetközi Napján a Testnevelési Egyetem és a TFSE közös rendezésében kispályás floorball kupa és a Tüske Uszodában Egyetemi Úszónap került megrendezésre. Számos TF-es hallgató vett

ARCHÍVUM