A csoportos síelés lélegzetelállító filmjeleneteit vetítjük 2011. október 4-én, kedden 18,00 és 20,00 óra között a TF Aulában (Bp. XII. Alkotás utca 44.), ahol a síoktatók olimpiájának is nevezett Interski Kongresszus beszámolójára kerül sor, a Síoktatók

Tájékoztatjuk olvasóinkat, hogy Koltai Erika PhD hallgató 2011. október 12-én 15 órakor védi meg disszertációját a Hepp Ferenc teremben. A téma címe: Az IGF-1 és a rendszeres testedzés hatása az öregedés molekuláris folyamataira: a sirtuinok szerepe.

Szeptember 27-én az MTVA székháza nagyszabású konferenciának adott otthont. A Magyar Sportújságírók Szövetsége szervezésében nemzetközi szimpóziumot rendeztek Bundák, bűnbandák, illegális fogadások, avagy felütötte a fejét a XXI. század sportjának pestise?

Tájékoztatjuk az érdeklődőket a SportTudás Egyeteme országos sportszakember továbbképzési videokonferencia következő programjáról.

Időpont: 2011. szeptember 28. (szerda) 10.00 – 13.00

Téma: Hazai sportgyakorlatba beépítendő sporttudományos eredmények,

A Magyar Sportújságíró Szövetség elnöksége tisztelettel meghív minden érdeklődőt a szövetség által szervezett nemzetközi szimpóziumra, melynek címe: Bundák, bűnbandák, illegális fogadások avagy felütötte a fejét a XXI. század sportjának pestise?

Időpont: 2011.

Dr. Tóth Miklós dékán úr kezdeményezésére szeptember 20-án a XXVI. Nyári Universiadenszerepelt sportolókat köszöntöttük a TF Aulájában. Az ünnepelteken kívül a rendezvényen tiszteletét tette számos felsőoktatási intézmény vezetője és sportvezetők is.

A XXVI. Nyári Universiade sikeres sportolói

Prof.

2011. szeptember 13-14-én megrendezésre került az Európai Unió finanszírozásával a Volunteering in Sport projekt harmadik workshopja Wales Cardiff városában.

Karunkat a projektben a Sportmenedzsment és Rekreáció tanszék két oktatója, dr. Onyestyák Nikoletta és dr.

Tájékoztatjuk Önöket arról, hogy Edvy László 2011. szeptember 27-én 15 órakor ismerteti kutatási témáját a főépületi Tanácsteremben. A téma címe: A Pannon Egyetemen tanuló hallgatók fizikai aktivitását a kreatológia szemléletmódjával megalapozó egészségtudat

Tájékoztatjuk Önöket arról, hogy Kiszela Kinga 2011. szeptember 27-én 15 órakor ismerteti kutatási témáját a főépületi Tanácsteremben. A téma címe: Egy intervenciós program hatása nagycsoportos óvodások tanulási- és motoros képességeire az iskolaérettség tükrében.

Kulifai Tamás (büszkeségeink)Kulifai Tamás a BSc rekreáció levelező szak III. évfolyamának hallgatója az augusztusban, Szegeden rendezett Kajak-kenu Világbajnokság kajak kettes 500 méteres számában szenzációs és váratlan sikerként nyert világbajnoki aranyat társával, Tóth Dáviddal. (fotó:

Szeptember 15 és 17 között a newcastle-i Northumbria Egyetemen tartották az European Athlete Student Network (az Európai Sportoló Diák Hálózat) éves közgyűlését. A 2004-ben az Európai Bizottság támogatásával létrehozott, a sportolók taníttatását szívügyének tekintő hálózatnak

A 2011-es Kutatók Éjszakája rendezvény keretén belül a TF is várja az érdeklődőket szeptember 23-án , pénteken 17:00-kor a Főépületi Hepp Ferenc teremben, ahol Prof Dr. Radák Zsolt tart egy órás előadást "Evolúció és fizikai aktivitás: Gyerünk vissza a

Felhívjuk a honlap látogatóinak figyelmét, hogy szeptember 9-től a TF-es telefonszámok a külső hívók számára az alábbiak szerint változnak:

  • a 487-9200/xxxx formátumú számok belső mellék tagja 4 jegy helyett már 5 jegyből áll, következőképpen:
    • 487-9200/11xx >

Semmelweis Alumni 2011 (plakát)A rendezvényre szeretettel várjuk az egyetem, illetve jogelődjeinek (PPTE, BOTE, SOTE, HIETE, TF, TE) volt hallgatóit, oktatóit és kutatóit. Különösen hívjuk a jubiláns évfolyamokban, azaz 1951, 1961, 1971, 1981, 1986, 1991, 2011-ben végzetteket.

Időpont: 2011.

A Magyar Sporttudományi Társaság, a Magyar Tudományos Akadémia Orvosi Tudományok Osztálya és a Magyar Olimpiai Bizottság tisztelettel meghívja az érdeklődőket az

„Olimpia - verseny - sport - jog” a sport versenyjogi és egyéb jogi aspektusai

című szakmai

Kulturális Örökségvédelmi Napok logóÖrömmel tudatjuk mindenkivel, hogy az idén a TF is részt vesz a Kulturális Örökségvédelmi Napok(KÖN) programjában, amelynek keretén belül szeptember 17.-én (szombat) és 18.-án (vasárnap) megnyitja kapuit az érdeklődők számára.

Ezen a két napon, 10 és 16 óra

A hagyományos tanévnyitó ünnepséggel vette kezdetét a tanév a TF-en. Bár a levelezős hallgatók már egy héttel korábban megkezdték tanulmányaikat, az eseményt hagyományosan az első nappalis tanítási napon rendezte a Kar.

A nyilvános tanévnyitó tanácsülésen az

ARCHÍVUM