Május 25-én ismét videokonferenciát tartottak a hazai felsőoktatási intézmények sporttudományi szakemberei.

Ezúttal a nemzetközi és hazai legjobb gyakorlatokat vették górcső alá a csapat és egyéni sportágakban. A konferencia nyolc helyszínen zajlott, a Pécsi

MEFS logó (hírek)A 2011. május 21-22-én, Debrecenben megrendezett Magyar Egyetemi- Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) TF-es vonatkozású eredményei:

800 m férfi

  • 4. hely Gyüszi Dávid
  • 5. hely Gyenei Kristóf
1500 m férfi
  • 2. hely Szabó Milán Gábor
  • 4. hely Kovács Bálint
5000 m

Az április 21-én megrendezésre került Főiskolai és Egyetemi RG versenyről készült videofelvétel a TF Videostúdióban elkérhető (Főépület I. emelet 44-45.).

Ehhez egy (1) darab DVD-R feliratú üres DVD lemezt kell hozni. Ha a videostúdióban nem találnak senkit, akkor

Téma: Nemzetközi és hazai legjobb gyakorlatok a csapat és egyéni sportágakban

Időpont: 2011. május 25. (szerda) 10.00 – 13.00

Helyszínek:

  • Pécsi Tudományegyetem Emberi Erőforrás Kar (Pécs, Szántó Kovács János utca 1/b.)
  • Nyugat-Magyarországi Egyetem Apáczai

Május 19-én rendhagyó, de remélhetőleg hagyományteremtő órán vettek részt a Nemzetközi Edzőképző Tanfolyam (vagyis a NET), valamint az Intenzív Kajak-Kenu Edzői Tanfolyam hallgatói.

NET videókonferencia (hírek)

A Hepp Ferenc teremben 18 országból összegyűlt hatvan hallgatónak

Április 27-28. között első alkalommal került sor a szlovákiai Révkomáromban a futsal Selye Cup-ra, 8 egyetem csapatának részvételével. Hallgatóink is részt vettek a bajnokságon, végig kitűnő és gólgazdag mérkőzéseket játszva sikerült megszerezniük az I.

HMMA logó (hírek)A HMAA (Hungarian Medical Association of America - Amerikai Magyar Orvosszövetség) 2011-ben ötödik alkalommal rendezi meg a balatonfüredi konferenciát. A tudományos rendezvényre egyetemi hallgatókat, rezidenseket, PhD hallgatókat és orvosokat egyaránt várunk. Fő

Az MA II. évfolyam szeretettel hív minden érdeklődőt a május 25-én (szerdán) 12.30-kor az E-teremben tartandó táncelőadására. Szeretnénk megmutatni, hogy az elmúlt években mennyi mindent tanultunk.

Táncelőadás (MA II. évfolyam) (hírek)

A szórakozás és a jó hangulat garantált.

Várunk minden

Tóth Balázs testnevelő-edző szakos, I. évfolyamos hallgatónk tagja volt a csapatversenyben 2011. május 7-én Európa-bajnoki címet szerzett gárdának a Gdanskban megrendezett kendo EB-n.

Hasonló eredményt Magyarország utoljára 2002-ben ért el.

Kendo Európa-bajnoki arany (Tóth Balázs) (hírek)

kép: kendo.hu

A Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar Könyvtára szeretettel meghívja Önt a TÁMOP 3.2.4-09/1/KMR-2010-0023 Semmelweis Tudáshálózat projekt keretében

" csak az boldog, ki játszhat"

Reigl Mariann: Testnevelési játékok: elmélet és gyakorlat 400 játék

Május 9-én látogatást tett karunkon H.E. Gauri Shankar Gupta indiai nagykövet, a nagykövetség első titkára, Mr. Sushil Singhal, D.S.C. Rao és S.P.S. Tomar urak, akik egy hetes látogatásra érkeztek az Indiai Ifjúsági és Sportminisztériumból. A vendégek délben Dr.

Információ az MSc Sportrekreáció - Sportturizmus szak I. évfolyam nappalis és levelező hallgatói számára a "Természeti rekreáció - sportturizmus", valamint az 5 féléves MA testnevelő szak I. évfolyamán a "Természetjáró tábor" lebonyolításáról.

A tantárgy

Május 1-ét tornászaink kiváló teljesítménnyel ünnepelték.  Mind a női mind a férfi mezőnyben csapatként első helyen zárt a TF összeállítása a Magyar Egyetemi- és Főiskolás Tornász bajnokságon. A csapat győzelmét értékes szerenkénti érmek követték. A fiúknál

Nemes András: Jogi és sportjogi ismeretek (könyvborító)Május 3-án kedden a Kistanács-teremben mutatta be új könyvét Dr. Nemes András, a Sportmenedzsment és Rekreáció Tanszék docense. A könyv a "Jogi- és sportjogi ismeretek" címet viseli, és a HGV Orac Lap- és Könyvkiadó Kft. gondozásában kerül forgalomba.

A szerző

2011. április 14. csütörtök délután, az Országos Tudományos Diákköri Tanács (OTDK) idei, 30. jubileumi konferenciája Testnevelés- és Sporttudományi Szekciójának megnyitóján egy rövid, mintegy 20 perces műsort adott a TF műhely. A TF Aulában megrendezésre kerülő

Nemerkényiné Hidegkuti Krisztinát, a Kar Sportszaknyelvi csoportjának vezetőjét delegálta a Nemzeti Sportszövetség az április 27. és 29. között Kölnben megrendezésre került Európai Uniós projekt 3. PARTES munkaértekezletére, amely a "Pathways to Coaching

ARCHÍVUM