Február 22-én koradélután érkeztek meg az uniós sportminiszterek a budapesti Corinthia Hotelbe, ahol már második napja tartott az európai Sportfórum. Így a kormányzati oldal képviselői a sportszakmával folytatott együttes üléssel kezdték meg kétnapos

Nagy Huszár Anikó PhD hallgató kutatási témájának ismertetése 2011. február 28-án 13 órakor lesz a Tanácsteremben.  A téma címe: Intervenciós programok a munkahelyi sport területén, egészséges munkavállaló az egészséges munkahelyeken.Témavezetője: Dr

Dr. Varga-Pintér Barbara PhD hallgató házi vitája 2011. február 28-án 11 órakor lesz a Tanácsteremben. Téma címe: Az állóképesség, terhelhetőség, megküzdési lehetőségek vizsgálata harcművészeteket gyakorlók körében. Témavezetője Dr. Pavlik Gábor egyetemi

Nory KruchtenA TF-re látogatott az Európai Úszószövetség, a LEN elnöke, Nory Kruchten. A magas rangú sportvezető az EU Sportminiszterek Tanácskozásán vett részt Budapesten, és szoros programjába beiktatta intézményünkön folytatott megbeszéléseit.

Elnök urat Dr. Tihanyi József

EU Sport Forum 2011Február 21-én és 22-én Budapesten adtak egymásnak randevút az európai sport képviselői. A Corinthia Hotelben megrendezett keddi sajtótájékoztató házigazdája Czene Attila sportért felelős államtitkár volt. A sajtórendezvényen jelen volt Androulla Vassiliou asszony,

2011. évi fedett pályás atlétikai bajnokság (Budapest, SYMA Csarnok, 2011. február 19-20.)

Férfiak

 • 400 m
  • 2. hely Kolossváry István
  • 11. hely Kámán Bálint
 • 800 m
  • 9. hely Gyenei Kristóf
  • 12.  hely Gyüszi Dávid
 • 4x400 m
  • 3. hely TFSE (Kámán Bálint 86, Dózsa László 89,

Február 2-án a TF-re látogatott a pozsonyi Comenius Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karának három képviselője.

Az út célja a kapcsolatfelvétel volt, az ismerkedés. A találkozó első részében Dr. Tihanyi József dékán úr köszöntötte a megjelent vendégeket:

Örömmel tudatjuk, hogy két hallgatónk, Marton Orsolya (témavezetője: Dr. Radák Zsolt) és Görög Dóra (témavezetője: Dr. Ökrös Csaba) elnyerte a Semmelweis Egyetem Kiváló Diákköröse kitüntetést.

Tisztelt adózók!

A Magyar Testnevelési Egyetem Támogató Köre Alapítvány célja a TF irányításával folyó sportszakember képzés szellemi, erkölcsi és anyagi támogatása, a tanuló ifjúság - különösen a hátrányos helyzetű fiatalok - segítése, az egyetemi

A Magyar Sporttudományi Társaság és az MTA Orvosi Tudományok Osztálya tisztelettel meghívja a Magyar Tudományos Akadémián rendezendő tudományos ülésre:

A fittség mértéke, mint a metabolikus megbetegedések rizikóját befolyásoló tényező

 • A konferencia helye:

A TF 2011. április 14-16-án rendezi a XXX. OTDK Testnevelés és Sporttudományi Szekcióját, ahol legnagyobb örömünkre két neves előadót köszönthetünk a megnyitón (14-én, csütörtök délután):

 • Prof. Kopp Mária magatartás kutató, MTA doctor, egyetemi taná
 • Prof.

A Sportmenedzsment és Rekreáció tanszék oldalára felkerült a nappali szakok számára kötelező sítábor második tájékoztatója.

Tovább >>>

A  TF felvételt hirdet a Semmelweis Egyetem 2010/2011-esKiválósági Listájára. A listára történő felkerülés az előfeltétele a Kerpel-Fronius Ödön tehetséggondozó programba való bejutásnak.

A pályázatok beadási határideje 2011. február 20.

A Kiválósági Lista

A Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kara a Magyar Úszó Szövetséggel együttműködve 2011. április 16-17-én Nemzetközi Úszásoktatói Konferenciát rendez az Európai Úszó Szövetség (LEN)megbízásából.

A Konferencia célja, hogy a LEN – mely az európai

ARCHÍVUM