Ipponnal nyert a döntőben a 70 kilós Mészáros Anett a bécsi cselgáncs Európa-bajnokságon. Kétszer vágta földhöz szlovén ellenfelét, a másodikat már nem lehetett elvenni tőle. A magyarok öt éremnél tartanak két nap alatt.

Egy nappal az elutazása előtt azt

Marton Orsolya a TF 5. éves hallgatója TDK munkáját a Biogerontology nevű tudományos lap (impakt faktor: 3.06) fogja közölni a közeljövőben. Témavezetője: Prof. Dr. Radák Zsolt, konzulens: Koltai Erika.

Gratulálunk a szép sikerhez, hiszen nappali tagozatos

2010. április 22-én, csütörtök este a Márton Áron Szakkollégiumban lépett fel a TF műhely, a Tavaszi Napok keretében. Este fél 8-ra kaptunk meghívást, és a Magyar Sors című estünket adtuk elő.

A Föld Napját április 22-én ünneplik szerte a világon, és ugyan már itt vannak a TF-en azok a bokrok és fák, amit e napon közösen, ünnepélyes keretek között szeretnénk elültetni, de technikai akadályok miatt ezt áthelyeztük a jövő hétre.

Így most szeretettel

Az egyetem Szenátusa az egyetem tehetséges hallgatóinak felkutatására és folyamatos gondozására a szorosan vett egyetemi tanulmányok előtt, alatt és után 2007-ben az egyetem korábbi professzoráról, Kerpel-Fronius Ödönről elnevezett tehetséggondozó programot hozott

Videokonferencia közvetítés központja: Pécsi Tudományegyetem Emberi Erőforrás Kar, szervező partner: Pécsi Tudományegyetem Testnevelési- és Sporttudományi Intézet. Koordinátor: Dr. Ács Pongrác egyetemi adjunktus, szakedző

Stratégiai együttműködő partner:

A 2010. márciusi diplomaosztó megrendelt DVD lemezei április 26-tól (hétfőtől) kezdve átvehetők Szilágyiné Barra Jolánnál a Dékánhelyettesi Irodában, 8:30 és 16:00 (pénteken 8:30-13:30) között. Utánrendelésre ugyanitt, ugyanekkor van lehetőség.

Április 22-én, csütörtök este a Márton Áron Szakkollégiumban lép fel a TF műhely, a Tavaszi Napok keretében. Este fél 8-ra kaptunk meghívást, és a Magyar Sors című estünket adjuk elő.

Cím: III. kerület, Kunigunda útja 35., A. épület, Brassai terem.

A 19. Nemzetközi TDK-t sikeresen rendezte meg a TF 2010. április 8-10. között.  A kiemelkedő színvonal nagyon sok kedves kollégának és munkatársnak köszönhető. A TDK eredménye az angol nyelvű honlapon tekinthető meg.

I. Magyar Sportjogi Konferencia (szórólap)Az I. Magyar Sportjogi Konferencia 2010. májusában első alkalommal, ugyanakkor hagyományteremtő szándékkal kerül megrendezésre.  Apropóját az adta, hogy a Pécsi Tudományegyetem Állam és Jogtudományi karának sportjogi szakjogász, illetve okleveles sportjogi

Gróf Széchenyi István hatása hazánk sportkultúrájára (emlékkonferencia, plakát)A Magyar Sporttudományi Társaság, a Nemzeti Sportszövetség, a Széchenyi Emlékbizottság 2010 és a Magyar Sportmúzeum tisztelettel meghívja a „Gróf Széchenyi István hatása hazánk sportkultúrájára” című emlékkonferenciára.

Színhely: Grassalkovich Kastély,

Kedves kollégák!

Értesítjük Önöket arról, hogy Váczi János PhD hallgató házi vitájára 2010. április 22. 10 órakor kerül sor a Tanácsteremben. A téma címe: Az állami sportfinanszírozás új útjai. Témavezetője: Dr. habil Nyerges Mihály, egyetemi docens.

Kedves Hallgatónk, Kedves Öregdiákunk!

A Semmelweis Egyetem fontosnak tartja a hallgatók és a végzett hallgatók tapasztalatainak, véleményének és motivációinak megismerését ahhoz, hogy az egyetemi képzés valóban megfelelhessen  mind a hallgatók, mind a

A Sportmenedzsment és Rekreáció tanszék oldalára felkerült a K-heti "Kerékpár tábor", és a "Rekreáció alapképzés 2." csoportbeosztása, programja.

2010. május 29-én, szombaton kerül megrendezésre a 4. Móri Karika elnevezésű jótékonysági kerékpáros túra, amelynek célja a móri Városi Közművelődési Közalapítvány és a Cortex Agysérültekért Alapítvány támogatása.

Idén is három különböző távon lehet próbát

Tájékoztató az OKJ-s sportszakmai képzések felülvizsgálatának jelenlegi helyzetéről

Az elmúlt közel 2 év képzési és vizsgáztatási tapasztalatait összegezve világossá vált, hogy a jelenleg hatályos, 25/2008. (IV.29.) ÖTM rendeletben kiadott szakmai és

A TF Úszás és Vízi sportok Tanszék, a Magyar Úszó Szövetség, a TF Felnőttképzési Csoportja úszásoktatói és utánpótlás edzői konferenciát rendez „Az úszásoktatás és a fiatal úszók felkészítésének aktuális kérdései” címmel (sportoktatók, sportedzők, szakedzők, testnevelő

Április 17-én már második alkalommal látogat Budapestre a világ egyik legnézettebb utazó küzdősport-cirkusza, az It’s Showtime. A Syma-csarnokban megrendezésre kerülő eseményen a nemzetközi sztárok mellett a legjobb hazai fighterek is ringbe lépnek.

A TF

Gémesi György, NSSZGémesi György: az induló kormányzatnak is segíteni szeretnénk. A korábban megkötött megállapodásokat követően első alkalommal találkozott a Nemzeti Sportszövetség (NSSZ) a stratégiai partnereivel. A Magyar Sport Házban megrendezett eseményen a Magyar

Másfélmilliárd forint támogatást is kaphatnának a magyar versenysportok évente, ha bevezetnék az olimpiai lottót. A Skandináv lottóra erősen hasonlító játékban hetente sorsolnának, aki hét piktogramos találatot ér el, több százmillió forintot nyerhet. A fő

ARCHÍVUM