embor
miez
Cím: 1123 Alkotás u. 44.
Levélcím: 1525 Pf. 69.
Telefon: (06)1-487-9200
Email | Térkép


vissza Oldal nyomtatása

Az oldal címének elküldése

Nemzetközi kapcsolatok

A TF-nek már az 1930-as évektől kiterjedt nemzetközi kapcsolatai voltak.

A szakmailag jól felkészült, idegen nyelveket beszélő munkatársak a világ minden részén szívesen látott vendégek, konferenciák, tanácskozások meghívott előadói. Az egyetem oktatói és hallgatói egyre nagyobb számban nyernek el külföldi ösztöndíjakat, vesznek részt társintézményekben rész- vagy továbbképzésben.

A graduális és posztgraduális képzés keretében számos külföldi hallgató szerzett a TF-en testnevelő tanári diplomát, illetve doktori címet. A külföldi hallgatók 1993 szeptemberétől vehetnek részt az angol nyelvenfolyó testnevelő tanári képzésben.

A nemzetközi kapcsolatokról részletes információkkal szolgálnak a Nemzetközi Osztály munkatársai.

Erasmus

Dokumentumok

Partnerek

Partneregyetem összesítő >>>

1997 szeptemberétől a magyar felsőoktatási intézmények számára megnyílt a lehetőség az Európai Unió oktatási programjaiban (Socrates, Erasmus) való részvételre. A programok elsősorban a hallgatók cseréjére koncentrálódnak, emellett tanárok, kutatók cseréjére, valamint közösen kidolgozott oktatási programok/kurzusok meghirdetésére is van lehetőség.

A külföldi partnerekkel együtt benyújtott pályázatok sikere esetén az Európai Unió pénzügyi támogatásban részesíti ezeket a programokat. A TF-es hallgatók magas szintű nyelvi és szakmai felkészültsége, hozzáállása nagyban elősegíti a programok sikereit.

  • OTKA pályázatok 2016/1 - Tisztelt tanszékvezetők, kutatók és munkatársak! Ezúton szeretném tájékoztatni Önöket az Országos...