embor
miez
Cím: 1123 Alkotás u. 44.
Levélcím: 1525 Pf. 69.
Telefon: (06)1-487-9200
Email | Térkép


vissza Oldal nyomtatása

Az oldal címének elküldése

VPN használat

A VPN rendszer beüzemelése és használata

A TF informatikai hálózatában üzemeltetett VPN (Virtual Private Network = virtuális magánhálózat) szolgáltatások lehetővé teszik, hogy a tf.hu domainhez kötött szolgáltatásokhoz (védett weboldalak és könyvtári szolgáltatások, online folyóiratok stb.) férjenek hozzá otthonról vagy távolról. A VPN szolgáltatáson keresztül bejelentkezők nem kerülik ki a telephelyi tűzfalakat.

Az általunk használt OpenVPN programcsomag csak Windows 2000 és Windows XP rendszerekre telepíthető.

 1. Töltse le a telepítőkészletet innen
 2. Telepítse a programcsomagot a következő lépésekben:
  • Indítsa el a letöltött telepítőkészletet:VPN telepítés, 2. lépés
  • Fogadja el a licensz-feltételeket:VPN telepítés, 3. lépés
  • Válassza ki legalább az OpenVPN GUI, AutoStart OpenVPN GUI és OpenVPN Service komponenseket:VPN telepítés, 4. lépés
  • Fogadja el az alapértelmezett telepítési könyvtárat:VPN telepítés, 5. lépés
  • Hagyja jóvá a TAP-Win32 Adapter V8 telepítését:VPN telepítés, 6. lépés
 3. Tömörítse ki a Vass Róberttől kapott felhasználónév.zip fájl tartalmát a c:\Program Files\OpenVPN\config\ könyvtárba. Ez a zip fájl a TF VPN szerveréhez való csatlakozást lehetővé tevő tanúsítványokat, kulcsokat és konfigurációs fájlt tartalmazza.
 4. A VPN kapcsolat az OpenVPN GUI alsó menüsoron található ikonjára kattintva, a Connect paranccsal indítható el. A megjelenő autentikációs ablakbanVPN telepítés, 7. lépésa Vass Róberttől kapott felhasználónévvel és jelszóval jelentkezhetünk be.
 5. Ezután a “net use u: \\beta.hupe.hu\osztott\Munkatar”, illetve a “net use v: \\beta.hupe.hu\osztott\szervezeti egyseg mappaja” parancsokat kell kiadnunk a start menü /futtatas ablakában, majd a felbukkanó autentikációs ablakban hupe\felhasználónév formában a nevünket és jelszavunkat kell megadnunk.
 • OTKA pályázatok 2016/1 - Tisztelt tanszékvezetők, kutatók és munkatársak! Ezúton szeretném tájékoztatni Önöket az Országos...