embor
miez
Cím: 1123 Alkotás u. 44.
Levélcím: 1525 Pf. 69.
Telefon: (06)1-487-9200
Email | Térkép


vissza Bejegyzés nyomtatása

Az oldal címének elküldése

A Testnevelési Egyetem közösen az Országos Vérellátó Szolgálattal május 10-én véradást szervezett. A nemes célú esemény iránt nagy volt az érdeklődés, hallgatók és munkatársak folyamatosan érkeztek, hogy vért adjanak.

Véradás

A véradás célja a vérkészletek felfrissítése és folyamatos pótlása. Naponta átlagosan 1500 egység vérre van szükség az ország biztonságos ellátásához. A nyári hónapokban a véradók megszólítása nehezebb a szabadságolások és az iskolaszünet miatt. Az Országos Vérellátó Szolgálat javaslatára választotta egyetemünk a májusi időpontot, mely eseményre élsportolók is érkeztek, köztük Kiss Balázs birkózó, Talmácsi Gábor gyorsasági motorversenyző, az UTE U23-as kajakosai és Mészáros Rea kézilabdázó. A felkészülés ezen szakaszában, illetve a versenyszezon miatt többen közülük most nem adhattak vért, de jelenlétükkel is a véradás fontosságára hívták fel a figyelmet.

A véradó eseményre a Testnevelési Egyetem kollégiumi termében került sor, ahol 38 személy adott vért, amellyel közel 100 emberen tudnak majd szükség esetén segíteni.

Adni jó!


  • OTKA pályázatok 2016/1 - Tisztelt tanszékvezetők, kutatók és munkatársak! Ezúton szeretném tájékoztatni Önöket az Országos...